top of page

Social media en de moderne medewerker

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

In deze serie artikelen van DeBOL Cosultancy gaan we om de twee weken in op een onderwerp welke verband houdt met het aanbod van onze diensten. Ik draag met deze blog de visie van het bedrijf over het onderwerp uit. Vragen of reacties zijn altijd welkom in de comments, of via e-mail op:

info_debol@consultant.com. U kunt deze en andere artikelen nalezen op onze website: http://deboldewijn.wix.com/debol-consultancy Veel leesplezier toegewenst. Derrick Boldewijn

DeBOL Consultancy: Wij inspireren individuen om hun potentie te maximaliseren voor persoonlijke ontwikkeling met als einddoel welvarende gemeenschappen te creëren

Social media en de moderne medewerker

In deze moderner tijd waarin veel mensen actief zijn op socialmedia is het uitermate belangrijk je bewust te zijn van je online persoonlijkheid.

Is wat je online doet privé, of kan een werkgever daar consequenties aan verbinden? Jammer genoeg hebben we in Suriname weinig wetgeving voor wat betreft ICT en privacy bescherming.

Bij het ontbreken van duidelijke regels, is het goed om voorzichtig te zijn. Hieronder enkele tips om professioneel om te gaan met socialmedia:

  1. Like geen producten of diensten van een concurrent.

  2. Vulgaire taal en foto’s/video’s vermijden.

  3. Indien je een functie bekleed waar je het ‘gezicht’ ben van de organisatie, let dan ook op geen foto’s met alcohol, drugs, sigaretten, korte kleding, etc. te plaatsen.

  4. Like de page van je werkplek, indien die een heeft.

  5. Politieke statements kun je het best op een milde toon verwoorden.

Ben je eens met deze tips en welke aanvullingen heb je? Ik zie ze graag tegemoet in de comments, of via e-mail.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page